Kwas fulwowy, to całkowicie naturalny związek organiczny występujący w przyrodzie. Dzięki swoim właściwościom wiążącym, utrzymuje na najwyższym poziomie procesy odpowiadające za dostarczanie niezbędnych składników odżywczych wprost do komórek. Kwas fulwowy jest substancją zawierającą ponad 70 składników mineralnych i pierwiastków śladowych, kwasów nukleinowych, bioaktywny tlen i szereg drogocennych fitochemikaliów.
Większość z nas poszukuje odżywczego suplementu, który uzupełni to, co powinniśmy otrzymać ze świeżych produktów. Nowoczesne metody rolnictwa przyczyniają się do usuwania z gleb minerałów i wartości odżywczych. W konsekwencji, produkty rolne, zawierają ich coraz mniej. Stajemy przed pytaniem. Syntetyczne środki, czy naturalne substancje. Wybierając drugi wariant – w zgodzie z „babciną dewizą”, że wszystko, czego potrzebuje człowiek ukryte jest w naturze – warto przyjrzeć się co oferuje nam kwas fulwowy.
No ale jakie konkretnie właściwości ma ten kwas fulwowy? – Spytacie. Wiele, a wszystkie mają potwierdzenie w badaniach przeprowadzanych od wielu lat. Wzmacnia system odpornościowy, posiada właściwości przeciwdrobnoustrojowe. Jest skutecznym antyoksydantem i detoksykantem. Zwiększa poziom energii, wspomaga koncentracje oraz jest niezwykle efektywnym elektrolitem. Poprawia jakość włosów, skóry i paznokci, a także korzystnie wpływa na wiele schorzeń. Nie sposób określić właściwości kwasu fulwowego w krótkim opisie, dlatego zachęcamy do poczytania o tym niezwykłym związku na naszej stronie >>> https://www.multistore24.pl/blog/nowa-maka-w-naszym-sklepie-kikaboni
Znaczącym potencjałem kwasu fulwowego jest zdolność wychwytywania substancji toksycznych, które są niepożądane lub wręcz szkodliwe dla naszego zdrowia, a także eliminowania wolnych rodników. Umożliwia, zatem skuteczne odtruwanie komórek ludzkiego organizmu oraz znakomicie spełnia się w roli przeciwutleniacza. Ponadto zawiera substancje o właściwościach antywirusowych, przeciwbakteryjne oraz przeciwzapalnych.
Krzemionka pochodzenia roślinnego wiązana jest w strukturę łatwo przyswajalną przez komórki skóry i tkanki łącznej właśnie dzięki zdolnościom kwasu fulwowego. Tym samym, jako ich podstawowy budulec wspomaga procesy regeneracyjne włosów paznokci skóry i stawów. Ponadto równoważąc pH organizmu zmniejsza ryzyko występowania wielu chorób skórnych.
Kwas fulwowy jest jednym z najsilniejszych elektrolitów występujących w przyrodzie, z racji tego, że potrafi w znaczący sposób zaktywizować środowisko chemiczne komórki. Powodem, dla którego jest on tak efektywny jest m.in. fakt, że naturalnie zawiera około 70 różnych minerałów a także wysoce biodostępny tlen (do 45% w strukturze), który jest łatwo wchłaniany przez ludzkie komórki.
Przed użyciem wstrząśnij butelką.
Ze względu na smak zalecamy spożywać kwas fulwowy rozcieńczony z sokiem lub po spożyciu popić inną substancją, która zabije nieprzyjemny posmak. Kwas fulwowy to naturalny i organiczny produkt bez żadnych domieszek. Ma naturalnie gorzki i cierpki smak, będący rezultatem dużej zawartości minerałów i substancji śladowych oraz niskiego pH.
Niektóre osoby zażywające kwas fulwowy po raz pierwszy mogą doświadczyć efektów oczyszczania organizmu. Objawami odtruwania mogą być: lekki ból głowy i mięśni, dyskomfort w stawach, chwilowe zmęczenie, czasem lekkie rozwolnienie lub zatwardzenie, rzadziej wypryski na skórze. Efekty te – jeżeli wystąpią – mijają zwykle po 2-3 dniach i nie pojawiają się ponownie w trakcie regularnego zażywania produktu. Taka reakcja na kwas fulwowy jest całkowicie normalna i oznacza początek powrotu do równowagi w organizmie. W przypadku pojawienia się powyżej opisanych symptomów nie należy przerywać przyjmowania produktu tylko zredukować jego dzienną dawkę, np. do jednej czwartej standardowej dawki. Gdy efekty detoksykacji ustąpią, należy powrócić do zalecanej dziennej dawki.
Naszą filozofią pakowania jest bycie przyjaznym dla środowiska i wolnym od plastiku. Jesteśmy również pasjonatami pięknych, zapierających dech w piersiach szytych na miarę opakowań! Z tego względu kwas fulwowy Kikaboni zamykamy w szklanych butelkach. Wewnętrzne zabezpieczenie nadaje się do recyklingu, jak i kartonik wraz z butelką.
EkoSynbiotyk, to probiotyk i prebiotyk, w jednym płynnym preparacie, powstającym w naturalnym procesie fermentacji, na bazie 13-tu szczepów żywych i aktywnych bakterii probiotycznych, wyselekcjonowanych spośród pięciu kwintylionów mikroorganicznych przedstawicieli biomasy planety
Cechuje się 90% zasiedleniem układu pokarmowego, co przyczynia się do wzmocnienia mikrobiomu, poprawia przyswajalność pokarmów oraz buduje odporność organizmu. Produkt jest przebadany i posiada certyfikat eko.
EkoSynbiotyk ProBio Koło® cechuje się 90% zasiedleniem w naszym układzie pokarmowym, dzięki czemu nie tylko jest niezwykle skuteczny, ale i wspiera przyswajalność pokarmów i suplementacji. Skutecznie wspomaga procesy regeneracji organizmu oraz zwiększa powierzchnię wchłaniania i szczelność śluzówki jelit
Dla zapewnienia optymalnego środowiska bakteriom, w EkoSynbiotyku używane są wyłącznie rewitalizowana i niechlorowana woda oraz ekologiczne warzywa i owoce. ( melasa, topinambur, soki z jagód, wiśni, granatów…), które pochodzą z naturalnych ekologicznych nadzorowanych i kontrolowanych upraw.
Dzięki unikalnemu wieloetapowemu procesowi wytwarzania i odpowiedniemu dobraniu aż 13 aktywnych szczepów probiotycznych, uzyskaliśmy wyrób z obecnością ponad 4000 metabolitów. To powoduje, że EkoSynbiotyk ProBio Koło® jest szczególnie zalecany przy regeneracji mikrobiomu po i w czasie antybiotykoterapii.
EkoSynbiotyk ProBio Koło® jest wskazany w wielu grupach chorobowych, takich jak: nietolerancje pokarmowe, zaparcia, biegunki, refluks, IBS, WZJG, AZS, RZS, choroba Leśniowskiego-Crohna, przerost Helicobacter Pylori, przerost drożdżaka Candida Albicans, SIBO, depresje, nerwice i inne problemy zdrowotne związane ze stanami zapalnymi. Potwierdzają to przeprowadzone badania laboratoryjne przeprowadzone przez Laboratoria Badawcze GBA POLSKA.
EkoSynbiotyk jest całkowicie wolny od GMO i glutenu, co czyni go odpowiednim dla osób z nietolerancjami pokarmowymi. Dodatkowo, produkt ten nie zawiera cukrów, w tym sacharozy, fruktozy, maltozy, glukozy i laktozy. Jest to rewolucyjny suplement diety, który został opracowany w oparciu o najnowsze badania i technologie.
EkoSynbiotyk posiada certyfikat ekologiczny, co świadczy o jego naturalnym pochodzeniu i przyjaznym dla środowiska charakterze. Jest to produkt, który wyróżnia się na tle innych suplementów diety dzięki swoim innowacyjnym rozwiązaniom i wysokiej jakości składnikom.
Ekologiczną i certyfikowaną pożywką tych bakterii/mikroorganizmów są topinambur, melasa z trzciny cukrowej i soki granatu, jagód, wiśni.
Dzięki tej technologii finalny produkt zawiera nie tylko probiotyczne bakterie, ale również ich metabolity, takie jak kwasy: mlekowy, bursztynowy (korzystnie wpływa na procesy trawienne, poprawia przyswajanie witamin), octowy, propionowy, asparginowy, alanina, prolina, asparagina, metionina, fenyloalanina, witaminy K, B1, B6, B12.
Ze względu na fakt, iż proces fermentacji jest naturalny skład ilościowy poszczególnych substancji może być różny. Oddziaływanie środowiskowe naszego produktu opiera się nie tylko na egzystencji samych bakterii, ale równie ważne są wspomniane metabolity.
Alanina – jeden z 22 aminokwasów budujących białka. Jest aminokwasem endogennym,a więc organizm ludzki ma możliwość jego syntezy z innych aminokwasów i pirogronianu.
Alanina pełni kluczową rolę w cyklu glukozowo-alaninowym, czyli procesie przenoszenia azotu pomiędzy mięśniami a wątrobą, a także stanowi ważny substrat w procesie glukoneogenezy (proces „tworzenia” glukozy ze związków niecukrowych).
Odpowiednia jej dostępność wpływa korzystnie na przebieg procesów energetycznych, zwłaszcza w okresie trwania wysiłku fizycznego. Dodatkowa podaż może być zasadna zwłaszcza w dyscyplinach wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych, w okresie intensywnych treningów jak i w wypadku niedostatecznej podaży kalorii.
Kwas asparaginowy (od łacińskiego Acidum asparticum), lub aspargina to organiczny związek chemiczny z grupy aminokwasów białkowych (o charakterze kwasowym). Jest aminokwasem endogennym, co oznacza, że zapotrzebowanie na kwas asparaginowy w organiźmie człowieka w całości pokrywane jest przez biosyntezę. Jest jednym z 22 aminokwasów budujących białka. W organizmie człowieka pełni on funkcję neuroprzekaźnika oraz bierze udział w wielu procesach fizjologicznych.
Metionina jest organicznym związkiem chemicznym (należy do tzw. aminokwasów kodowanych, jest obojętna elektrycznie). Wraz z cysteiną, metionina jest aminokwasem, który zawiera siarkę.
Duże ilości metioniny znajdziemy w białku jaj i kazeinie mlekowej. Nie jest syntetyzowana w organiźmie (aminokwas egzogenny), musi więc być dostarczana wraz z pożywieniem. Należy do grupy aminokwasów niezbędnych dla naszego organizmu.
Metionina bierze udział w reakcjach metabolicznych i metyzacji, dostarczając grupy siarkowej. Bierze udział w procesie powstawania białka oraz w ponad 100 procesach metabolicznych. Przy jej udziale w naszym organiźmie są wytwarzane takie substancje jak: kreatyna, cholina czy epinefryna.
Fenyloalanina jest organicznym związkiem chemicznym. Należy do grupy aminokwasów egzogennych. Jest jednym z dwudziestu aminokwasów kodowanych przez DNA.
Stanowi podstawowy budulec większości naturalnie występujących białek. Fenyloalanina występuje naturalnie w przyrodzie i może być przyswajana przez organizm, można ją również otrzymać syntetycznie.
Fenyloalanina może być produkowana przez bakterie w procesie metabolizmu, jest składnikiem naturalnego antybiotyku gramicydyny, (który jest wytwarzany przez te mikroorganizmy).
ZALECANA DZIENNA PORCJA DO SPOŻYCIA
Dorośli: 15 ml przed lub po posiłku.
Składniki aktywne w jednej porcji dla dorosłych:
kompleks probiotycznych mikroorganizmów SCD EP 11**> 1,5×107 jtk/15ml
Dzieci powyżej 3 roku życia: 5 ml przed lub po posiłku. Składniki aktywne w jednej porcji dla dzieci:
kompleks probiotycznych mikroorganizmów SCD EP 11**> 5,0×106 jtk/5ml
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Przed otwarciem delikatnie wymieszać. Przed spożyciem wymieszać z sokiem lub wodą niegazowaną.
EKOSYNBIOTYK: jest wyrobem naturalnie fermentowanym, zawierającym żywe i aktywne kultury mikroorganizmów, a jego trwałość zależy w dużym stopniu od warunków przechowywania – mających wpływ na jakość ich metabolizmu.
Parametrami bazowymi jest ilość bakterii kwasu mlekowego oraz ogólna liczba bakterii w jtk/ml. Po procesie wytworzenia osiągane są wartości 107/108 jtk/ml. Deklarujemy, że właściwie przechowywany i zużywany produkt nie osiąga poziomu poniżej 105 jtk/ml w okresie jego trwałości.
Za kontrolę jakości i nadzór nad procesem wytwarzania każdej partii wyrobu, odpowiada – ITM (Instytut Technologii Mikrobiologicznych).
ProBio Koło® jest polskim producentem probiotyków i produktów mikroorganicznych. Od lat produkujemy najlepszej jakości probiotyki. Nasze produkty zostały przebadane w naszym labolatorium i w jednostkach zewnętrznych aby zapewnić najwyższą skuteczność i bezpieczeństwo stosowania.